Bahan-bahan
500 g isi ayam ( hiris nipis 2 - 3cm )
1/2 biji cili benggala hijau ( potong dadu)
1/2 biji cili benggala merah (potong dadu)
1 batang daun bawang
1 ulas bawang putih ( dicincang)
2 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap pekat
1 sudu besar lada hitam
1 sudu kecil lada putih
Caranya:
1. Gaulkan garam pada ayam. Gorengkan isi ayam. Kemudian angkat dan ketepikan.
2. Rebus cili benggala hingg empuk. toskan.
3. Tumiskan bawang putih dan daun bawang kemudian masukkan isi ayam dan cili benggala tadi bersama sos tiram, kicap pekat, lada hitam dan lada putih.
4. Masak hingga kuahnya pekat.
IamonlyHuman's BloG Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 comments:
Post a Comment